Windcycle Construction

november 09, 2021

De 20-jarige Sven van Beek uit Harderwijk was in 2019 beste ZomerOndernemer van Amersfoort. Met zijn bedrijf Windcycle Construction werd hij regio winnaar.

Ik speelde al een tijd met het idee om iets belangrijks te bedenken als het gaat om recyclen. Tijdens mijn studie Bouwkunde aan Hogeschool Windesheim in Zwolle werd ik aan het denken gezet bij een gastcollege over de recycling van windmolens. In het belang van duurzaamheid komen er steeds meer windmolens, maar waar laten we het materiaal ervan als ze hun beste tijd gehad hebben?

In eerste instantie dacht ik eraan om de bladen van de molens te gebruiken voor de kromming van een trendy stoel, maar dat bleek in de praktijk toch lastiger dan gedacht. Niet veel later sprak ik met experts en bedacht ik, met mijn bouwkundige kennis, dat de bladen versnipperd konden worden tot kunststof panelen. Panelen die als gevelbekleding gebruikt kunnen worden voor bijvoorbeeld grote gebouwen of hallen.

Mijn business coach van Windesheim raadde mij aan om mee te doen aan ZomerOndernemer. Omdat ik niet uit een ondernemersfamilie kom en niet wist hoe ik op de grote ondernemers zee moest varen, leek mij dit een goed idee. Vooral de basiskennis in de drie trainingsdagen vond ik erg waardevol. Toen heb ik veel geleerd over boekhouding en netwerken en ook kwam er een stukje marketing aan bod.

Het was in het ZomerOndernemer-traject super om met gelijkgestemden aan de slag te gaan. Om elkaar te versterken en mee te denken in elkaars plannen. De trainers Marianne en Jeroen hebben me van veel feedback voorzien en door hen heb ik nu echt meer zelfvertrouwen. Er was zoveel respect voor elkaar en geen idee was verkeerd. Waar mijn plan eerst onschuldig begon, kan ik nu zeggen dat ik echt in het ondernemerschap ben gerold. Ik wil hier echt bewust mee verder.

Nu is het belangrijk dat ik veel onderzoek verricht en mensen en instanties om me heen verzamel die me kunnen ondersteunen. Vaak is iedereen enthousiast totdat er geld op tafel moet komen.

Ik probeer de overheid, architecten en ontwerpers warm te maken voor het product om zo de financiën voor een fabriek en een productielijn te realiseren.

Maak jouw plannen en ideeën realiteit en meld je vandaag aan.

Aanmelden is geheel gratis en vrijblijvend.
Voor het aanmelden bevestig ik het volgende:
Na aanmelding zullen wij per email contact met jou opnemen.
Bedankt! Je aanmelding is ontvangen!
Oops! Er ging iets fout.