Lua Vita Coaching

september 30, 2022

Sofie Otten deed in 2022 mee aan ZomerOndernemer Rijk van Nijmegen! Ze richtte Lua Vita Coaching op. Lees hieronder haar verhaal.

Wat was de reden voor jou om mee te doen met ZomerOndernemer?

Toen de zomervakantie begon had ik al besloten dat ik een tussenjaar wilde nemen van mijn studie Toegepaste Psychologie. Ik wilde starten met mijn eigen coachingsbedrijf. Het idee voor mijn eigen bedrijf was er al, het moest alleen nog in praktijk worden gebracht. Toen ik op Facebook ZomerOndernemer voorbij zag komen besloot ik een beetje impulsief om mij aan te melden. Het had iets met ondernemen te maken en ook nog eens gratis. Dat was voor mij als student al een reden om mee te doen. Ik had niks te verliezen. 

Hoe vond je het om deel te nemen aan ZomerOndernemer?

In het begin vond ik het een beetje spannend. Misschien was het niks voor mij of waren anderen ‘beter’ (ook al weet ik dat het daar niet om draait). De driedaagse training was erg zwaar en intensief, (ook door de hitte) maar tijdens de training heb ik ontzettend veel geleerd. Omdat ik steeds meer mijn draai begon te vinden in de groep werd het steeds leuker. Daarnaast vond ik de bezoeken aan andere bedrijven en extra masterclasses die we hebben gekregen erg leerzaam. Ook uniek, want deze mensen maken echt tijd voor je vrij.

Wat is het belangrijkste wat je hebt geleerd?

Ik heb meerdere dingen geleerd die eigenlijk allemaal samenhangen met elkaar. In een notendop: blijf in jezelf geloven, verander het plan maar niet de eindbestemming en positieve mensen om je heen zijn cruciaal. 

Als je een idee hebt en dit graag wil doorzetten dan moet je zelf geloven dat je dat kan. Als je gaandeweg merkt dat het niet haalbaar is op de manier hoe het nu gaat zoek je een andere manier om ervoor te zorgen dat het wel werkt. Zorg daarom ook voor positieve mensen om je heen die in ieder geval in jou geloven. Ze hoeven niet per se in jouw idee te geloven, maar als ze wel in jou geloven ben je al een heel eind. 

Hoe bevalt het ondernemerschap?

Het heeft verschillende kanten. Ik vind het heel leuk om creatief bezig te zijn en out of the box te denken bij alles. Ik merk dat ik creatiever omga met mijn tijd en haal er het beste uit. Ik stap buiten mijn comfortzone en doe ik dingen die ik normaal gesproken niet zou durven. Het bevalt ook wel om dingen te kopen en vervolgens de belasting terug te vragen. 

De andere kant is dat ik mij in veel dingen niet begrepen/alleen voel, omdat andere mensen het niet begrijpen of het maar raar vinden. Daarnaast kan het kopzorgen geven en blijf je veel nadenken over je bedrijf. 

Ik zou het echter zeker niet willen veranderen. Bij ondernemerschap heb je zo zijn voordelen en nadelen, Maar dat zou je ook hebben als je werkt in loondienst. Het ondernemen zou ik zeker niet willen ruilen voor een baan onder een werkgever.

Wat is het leukste aan ondernemen?

Zelf dingen mogen bepalen. Of dit nu over jouw idee gaat, hoe je je tijd in wil delen of hoe je social media eruit ziet; je mag alles zelf beslissen en je hoeft aan niemand verantwoording af te leggen. Ik denk dat elke ondernemer het zegt, maar het leukste aan ondernemen is vrijheid. 

Waar zie jij jezelf staan over 5 jaar? 

Ik ben nog steeds samen met mijn huidige vriend Tim.

Over 5 jaar heeft mijn bedrijf wachtlijsten omdat ik helemaal volgepland ben door cliënten. Ik moet een assistent aannemen omdat ik mijn mailtjes of telefoontjes niet meer bij kan houden en heb een eigen pand. 

Ik heb geen geldzorgen en weet dat ik mijn boodschapjes kan doen, mijn benzine en mijn huis/appartement kan betalen. Daarnaast kan ik leuke dingen doen zoals weekendjes weg zonder dat ik mij druk hoef te maken. 

Ik blijf mezelf uitdagen op mentaal gebied door veel te leren en blijf mezelf ook fysiek uitdagen door verschillende challenges te doen. 

Maak jouw plannen en ideeën realiteit en meld je vandaag aan.

Aanmelden is geheel gratis en vrijblijvend.
Voor het aanmelden bevestig ik het volgende:
Na aanmelding zullen wij per email contact met jou opnemen.
Bedankt! Je aanmelding is ontvangen!
Oops! Er ging iets fout.