Pontem Project Foundation

november 09, 2021

Elyas Razawi en Joep Helsen zijn tijdens ZomerOndernemer regio Rijk van Nijmegen hun bedrijf Pontem Project Foundation gestart. Ze werden hiermee niet alleen de regionale winnaars, maar wonnen ook de landelijke finale.

Joep en ik kennen elkaar van de middelbare school. We hebben allebei een moeilijke tijd achter de rug. Als kind ben ik, samen met mijn ouders, vanuit Afghanistan naar Nederland gevlucht en na mijn middelbare school zat ik in een lastige sociaaleconomische situatie. Joep verloor zijn vader tijdens het examenjaar.

Deze situaties belemmerden onze ambities om te gaan studeren. Voor ons was dit meteen een goed idee voor een bedrijf. Het is onze missie om kansarme jongeren met ambitie, ongeacht hun situatie, te helpen met het najagen van hun toekomstdromen door het aanbieden van studiebeurzen.

In 2019 zag ik de advertentie van ZomerOndernemer op Facebook. Enthousiast dacht ik aan de kans om ons idee verder vorm te geven. Ik had via de IMC- weekendschool ook al aanmoedigingen gekregen om met het project mee te doen.


Een idee hebben is éen, maar het goed in de markt zetten is toch wel even wat anders. Hiermee hebben de trainers Cees en Gijs ons grandioos geholpen. Cees was de eerste die echt in ons geloofde en hij heeft als betrokken en vrijgevig mens veel extra uren aan ons besteed. Ook konden we gebruikmaken van zijn grote netwerk.

“Door ZomerOndernemer heeft ons bedrijf meer body en verdieping gekregen. Het eerdere hoopje klei is nu een vaas geworden die we niet zo groots verwacht hadden.”

In het project onderzochten we de mogelijkheden voor het creëren van studie- beurzen door crowdfunding, het aanvragen van fondsen en de bemiddeling tussen studenten en bedrijven. Eigenlijk willen we ervoor zorgen dat organisaties in talenten investeren, zodat zij later dezelfde talenten als goed gekwalificeerde medewerkers in dienst kunnen nemen. Tegenwoordig kost het bedrijven veel tijd en geld om via HRM aan echt goed geschoold personeel te komen. Een mooie win-win-win dus voor studenten, het bedrijfsleven en de Nederlandse economie.

Binnenkort gaan we met onze Pontem Project Foundation een groot evenement organiseren met de naam ‘Trip to the top’. Het wordt een businessevent waarbij we belangrijke mensen uit het bankwezen, de accountancy en de ICT-branche uitnodigen. De studenten die we uitnodigen laten we zo in contact komen met  het bedrijfsleven en samen met Joep vertel ik over hun mogelijkheden. Ook zullen belangrijke mensen van organisaties inspirerende verhalen vertellen over hoe ze, ondanks tegenslagen, toch succesvol zijn geworden.

Door ZomerOndernemer hebben we ontzettend veel kennis en zelfvertrouwen opgedaan. We zijn er dan ook zeer trots op dat we de landelijke finale hebben gewonnen en naar Riga mogen voor de Europese finale. Tijdens het project zaten we in een erg leuke groep waar we veel mee gelachen hebben. Samen hebben we een groepsApp waarin we elkaar volgen, voorthelpen en nieuwtjes delen. We gaan zeker nog oud-deelnemers inschakelen voor ons ‘Trip to the top’-evenement.

Maak jouw plannen en ideeën realiteit en meld je vandaag aan.

Aanmelden is geheel gratis en vrijblijvend.
Voor het aanmelden bevestig ik het volgende:
Na aanmelding zullen wij per email contact met jou opnemen.
Bedankt! Je aanmelding is ontvangen!
Oops! Er ging iets fout.