Jouwpsychischeklachten.nl

november 08, 2021

Romy Migo is 19 jaar oud en deed mee aan ZomerOndernemer Utrecht in 2019. Ze startte haar platform jouwpsychischeklachten.nl en won hiermee de landelijke prijs voor ‘Meest innovatieve idee’.

Als klein meisje droomde ik er al van om een eigen bedrijf te hebben. Toen mijn moeder in een Utrechtse krant de advertentie van ZomerOndernemer zag, schreef ik mij meteen in.

Het idee voor mijn bedrijf kent een moeilijke achtergrond. Op mijn vijftiende kreeg ik namelijk een burn-out door een psychische stoornis en een paar jaar later kwam ik in een depressie terecht. Op een gegeven moment ging het zelfs zo slecht met me dat ik in een isolement terechtkwam en mezelf tien weken liet opnemen.

Na hard werken heb ik de draad weer opgepakt en in het project ZomerOndernemer heb ik een bedrijf opgezet om andere jongeren, die mentaal in de knoop zitten, te helpen. Eigenlijk meerdere bedrijven, want onder mijn hoofdbedrijf Romigo heb ik drie bedrijven ondergebracht: ‘Jouw psychische klachten’ (voor jongeren zelf), ‘Zie mijn psychische klachten’ (voor het onderwijs) en ‘Naasten met psychische klachten’ (voor de omgeving). Allemaal om aandacht te vragen voor jongeren met psychische klachten. De sites zijn informatiebronnen over onderwerpen als faalangst, stress, burn-out, depressiviteit en verschillende soorten verslavingen maar verwijzen ook naar instanties.

Een belangrijke missie van mij is om trainingen in het onderwijs te geven, zodat docenten problemen bij leerlingen herkennen en erover in gesprek durven.

In het project had ik, naast fijne trainers, veel geluk met twee business coaches. Een ervan was namelijk psycholoog en de andere werkte in het onderwijs.

Ik heb tijdens ZomerOndernemer veel goede, aanmoedigende reacties ontvangen en alle kennis op marketinggebied flink opgefrist.

Een jaar geleden had ik niet kunnen bedenken dat ik zover zou komen met mijn plannen en een presentatie zou geven voor een zaal vol mensen, inclusief mijn familie.

In de toekomst hoop ik, als ervaringsdeskundige, een kliniek of inloophuis op te zetten.

Maak jouw plannen en ideeën realiteit en meld je vandaag aan.

Aanmelden is geheel gratis en vrijblijvend.
Voor het aanmelden bevestig ik het volgende:
Na aanmelding zullen wij per email contact met jou opnemen.
Bedankt! Je aanmelding is ontvangen!
Oops! Er ging iets fout.