Helemaal Pluis

november 09, 2021

In 2017 deed de 22-jarige Lisette Schrijver mee aan ZomerOndernemer in de regio Zwolle. Zij richtte haar eigen grafische studio ‘Helemaal Pluis’ op. In de regio Zwolle maakte ze veel indruk en won zij de regionale finale. Tijdens de landelijke finale werd ze zelfs tweede.

Ik durfde niet zo goed die eerste stap te zetten

Tijdens mijn opleiding Grafische Vormgeving aan de Cibap Vakschool voor verbeelding in Zwolle, had ik al eens gehoord over ZomerOndernemer. Oud-ZomerOndernemer en filmmaker Nordy Visser had mij verteld over de steun die hij kreeg bij het opzetten van zijn bedrijf ZIENO. Na mijn studie wilde ik dolgraag een grafische studio beginnen maar ik durfde niet zo goed die eerste stap te zetten. Ik had geen idee waar ik moest beginnen en voelde me nog zo jong en onervaren. In het voorjaar zag ik de oproep van ZomerOndernemer op Facebook en besloot, mede door het aansprekende programma, dan toch de stap te wagen.

In de driedaagse training met Harry en Peter kon ik onder begeleiding mijn plan uitwerken en kreeg ik veel steun en inzichten van de andere deelnemers.

Mijn plan werd er steeds sterker van!

Ook vond ik de terugkomdagen in het traject erg interessant. Naast een update van hoe ver iedereen was met zijn of haar bedrijf, kreeg ik een kijkje in de keuken van verschillende bedrijven. De verhalen over deze bedrijven inspireerden mij enorm.

Ik ben er erg trots op dat ik nu echt een eigen bedrijf heb

Begin augustus had ik al snel veel opdrachten. Veel mede-deelnemers hadden mij hard nodig bij het creëren van een eigen huisstijl. Hierdoor maakten zij een nog betere start. Ik vind het fijn om een klant van begin tot eind te helpen bij het overbrengen van een boodschap.

Op dit moment produceer ik voornamelijk drukwerk, maar door mijn huidige opleiding, Cross Media Design aan de kunstacademie in Enschede, wil ik in de toekomst ook bewegend beeld (film en animatie) aanbieden. Bewegend beeld heeft volgens mij de toekomst.

ZomerOndernemer was voor mij een veilige manier om stapje voor stapje mijn bedrijf op te zetten

Maak jouw plannen en ideeën realiteit en meld je vandaag aan.

Aanmelden is geheel gratis en vrijblijvend.
Voor het aanmelden bevestig ik het volgende:
Na aanmelding zullen wij per email contact met jou opnemen.
Bedankt! Je aanmelding is ontvangen!
Oops! Er ging iets fout.