Escape It

november 09, 2021

Jonna Meesters uit de regio Utrecht is pas 15 jaar en heeft nu al haar eigen bedrijf genaamd Escape It. Een escape room speciaal voor kinderen die op elke gewenste locatie gespeeld kan worden.

Ik wilde heel graag mee met School at Sea, een talentenontwikkelingsprogramma waarbij je een halfjaar door het Caribische gebied gaat zeilen tijdens je middelbare school. In dit project volg je je eigen schoolprogramma en leer je samenwerken en zelfstandig worden. Ook leer je de Spaanse taal en doe je veel kennis op van andere culturen en ontwikkelingen in de wereld.


Ik deed verschillende acties om het schoolgeld voor dit project bij elkaar te krijgen, zoals een escape room dag, waar tachtig kinderen mijn zelfontwikkelde escape room speelden.

Toen ik de advertentie van ZomerOndernemer zag, leek het mij een goed idee om een eigen bedrijf te beginnen om zo nog meer geld te verdienen voor mijn deelname aan School at Sea.

Met dit duidelijke doel voor ogen heb ik Escape it opgericht. Ik maak escape rooms voor kinderen die je overal kunt spelen. Ouders kunnen de room zelf opbouwen met een handleiding voor bijvoorbeeld een kinderfeestje. Ook zijn er scholen geïnteresseerd in mijn escape rooms omdat kinderen zo goed leren samenwerken en doorzetten.

Tijdens het project vond ik vooral de terugkomdagen erg interessant en belangrijk.

Ik had veel steun aan mijn mededeelnemers. Als ik een vraag had, was er altijd wel iemand met een antwoord. ZomerOndernemer was voor mij echt een steuntje in de rug om ook daadwerkelijk een eigen bedrijf te beginnen. Mijn coach Karin hielp mij met veel enthousiasme en zorgde ervoor dat ik mijn plannen concreet kon maken.

Als je iets echt graag wilt, worden andere mensen ook enthousiast waardoor de stap naar een echt bedrijf steeds kleiner wordt.

Ik vind het heerlijk dat ik op mijn vijftiende een eigen bedrijf heb waarin ik mijn creativiteit kwijt kan en zelf mijn eigen tijd kan indelen, in plaats van vakken vullen in een supermarkt.


Dat mijn escape rooms een succes zijn, blijkt uit het feit dat ik op dit moment in het Caribische gebied rondvaar met School at Sea! Met dank aan ZomerOndernemer.

Als ik terugkom ga ik mijn bedrijf meteen inschrijven bij de Kamer van Koophandel, want ik heb nog een aantal grote opdrachten openstaan.

Dan ga ik ook workshops ontwikkelen waarbij kinderen hun eigen escape room kunnen maken.

Maak jouw plannen en ideeën realiteit en meld je vandaag aan.

Aanmelden is geheel gratis en vrijblijvend.
Voor het aanmelden bevestig ik het volgende:
Na aanmelding zullen wij per email contact met jou opnemen.
Bedankt! Je aanmelding is ontvangen!
Oops! Er ging iets fout.