Utrechtse Fleur Huijs verkozen tot Beste ZomerOndernemer 2018

Op 11 oktober is tijdens de landelijke finale van ZomerOndernemer 2018 Fleur Huijs uit Utrecht verkozen tot Beste ZomerOndernemer 2018. De jonge onderneemster is een bedrijf gestart genaamd Fleur Presents, waarmee ze presentatietraining geeft aan scholieren en studenten. Tijdens de landelijke finale in Het Koetshuis van Nyenrode Business Universiteit in Breukelen streden 19 jongeren om de titel.

Naast de titel Beste ZomerOndernemer 2018 werd ook de beste bedrijfsfilm en het meest innovatieve product bekend gemaakt. Anne Somers van Swink Design uit de regio Oss-Bernheze had de beste bedrijfsfilm en Paula Veldman en Bart-Jan Winters uit de regio Meppel, Steenwijkerland en Staphorst wisten met hun bedrijf OpSmaeck het meest innovatieve product binnen te halen.

ZomerOndernemer
In de afgelopen zomervakantie deden ruim 300 jongeren mee aan ZomerOndernemer. Een project voor jongeren tussen de 15 en 23 jaar waarbij ze in zes weken een bedrijf starten. Ze kregen begeleiding van professionele coaches, workshops en presentaties van lokale ondernemers plus een startkapitaal. ZomerOndernemer werd in 13 regio’s in Nederland georganiseerd.

Dankzij de steun van sponsoren als Fonds 21, CCHO, Instituut Gak en Rabobank konden jongeren gratis deelnemen aan het project. Het project van Stichting The New Entrepreneur bestaat sinds 2010 en heeft als doel het ontwikkelen van ondernemerskwaliteiten bij jongeren en het bevorderen van zelfstandig ondernemerschap.