SmartCompare wint landelijke finale ZomerOndernemer 2017

Op 5 oktober 2017 stonden 10 jongeren in de landelijke finale van het ondernemersproject ZomerOndernemer in het PEC Zwolle stadion. Vincent Vis van SmartCompare uit de regio Amersfoort maakte de meeste indruk bij de jury en mag zich een jaar lang ‘Beste ZomerOndernemer’ noemen. Ook heeft Vincent een reis naar Riga gewonnen om daar deel te nemen aan het International Student Company Festival.

Silvanna, Vincent en Lisette finalisten ZomerOndernemers 2017
Silvanna, Vincent en Lisette

Tijdens de landelijke finale presenteerden de 10 finalisten hun bedrijfsidee voor een groot publiek aan de hand van een presentatiefilm. De jury was onder de indruk van de hoge kwaliteit van de deelnemers. Tweede werd Lisette Schrijver van Helemaal Pluis. Silvanna van Graven wist met haar bedrijf Charitz de derde prijs te behalen.

Meer dan 200 jongeren

Dit jaar hebben meer dan 200 jongeren in Nederland meegedaan het project ZomerOndernemer. Jongeren tussen de 15 en 23 jaar konden deelnemen aan het project dat in de zomervakantie werd georganiseerd. Onder begeleiding van professionele trainers startten de deelnemers een eigen bedrijf. Ze ontvingen een startkapitaal en waren verzekerd. Dankzij de steun van sponsoren als Fonds 21, CCHO, Instituut Gak en Loyals konden jongeren gratis deelnemen aan het project.

Inhoud project

Het project begon met een driedaagse training en de weken erna waren de deelnemers te gast bij lokale ondernemers. Daarnaast werkten ze zelfstandig aan de ontwikkeling van hun bedrijf. Deze zomer was het project actief in Amersfoort, Amerstreek-Breda, Arnhem, Flevoland, Oss-Bernheze, Rotterdam, Utrecht/Stichtse Vecht, Westfriesland, Zeeland en Zwolle. Het project van Stichting The New Entrepreneur bestaat sinds 2010 en heeft als doel het ontwikkelen van ondernemerskwaliteiten bij jongeren en het bevorderen van zelfstandig ondernemerschap.

ZomerOndernemer finale 2017
De 10 finalisten

Aftermovie

[video_play src=”https://youtu.be/Q_KrmsCDR-Y” width=”1000″ size=”xl-icon” icon=”glyphicons-play-button”]

 

Benieuwd naar beelden van de landelijke finale? Bekijk de aftermovie.