ZomerOndernemer Alumni logo

ZomerOndernemer heeft sinds een jaar een alumnivereniging. De vereniging is opgezet door drie oud-zomerondernemers die het bestuur vormen. Zij stellen zich graag aan je voor.

Vera – Voorzitter

Mijn naam is Vera van Beers, 20 jaar en sinds kort woon ik in Amersfoort. In 2014 heb ik samen met mijn broertje Krijn meegedaan aan ZomerOndernemer in Zwolle. Onze onderneming was Flying Adverts, het idee was om (flexibele) advertentieruimte op een luchtballon aan te bieden. Dit is ons gelukt, maar wij zijn er na de zomer mee gestopt omdat ik mijn examenjaar in ging. Inmiddels studeer ik sociologie in Utrecht en ben ik bezig met mijn scriptie. ZomerOndernemer heeft mij nooit echt los gelaten en ik wilde graag iets doen voor Stichting The New Entrepreneur. Vandaar dat ik samen met Lars en Sander de alumnivereniging heb opgezet.

Als ondernemer is er één woord dat hoog in je woordenboek zou moeten staan, het woord DOEN. Het is cliché, maar als ondernemer moet je het motto ‘Get the shit done’ hebben om ergens te komen. Blijven voorbereiden en dromen over wat we willen brengt ons er niet, dus als je twijfelt ga het gewoon DOEN!

Sander – Penningmeester

Mijn naam is Sander en ik studeer rechten in Utrecht. Samen met Lars heb ik tijdens ZomerOndernemer nieuwe ideeën uitgewerkt om ons product, een houten zonnebril, aan de man te brengen. De waarde van ZomerOndernemer is voor mij groot: leren aanpakken, vooruitdenken, creativiteit benutten en het aanleggen van een netwerk zijn vaardigheden die een ZomerOndernemer herkent.

Ik vond het zonde dat na de zomervakantie alles tot een einde kwam en dat een stimulerende omgeving wegviel. Juist daarom geloof ik in de kracht van de Alumnivereniging. Velen zijn na de zomer doorgegaan met ondernemen en hebben nieuwe ervaringen opgedaan, nieuwe lessen geleerd en hebben hun netwerk vergroot. De Alumnivereniging is een uitgelezen kans om successen en fouten te delen met andere ZomerOndernemers en zelf wijzer te worden – en je netwerk uit te breiden en te onderhouden. Ik hoop dat het ons lukt, met jullie hulp, om een ondernemende groep bij elkaar te brengen en bij elkaar te houden.

Lars – Secretaris

Na mijn deelname aan ZomerOndernemer in de regio Amstelland leek het mij een goed idee om in contact te blijven met andere ondernemers. Juist daarom was ik direct enthousiast om betrokken te zijn bij het opzetten van de alumnivereniging. Momenteel studeer ik economie in Utrecht en staat het ondernemen even stil. Toch geloof ik dat ondernemen niet iets is wat je doet, maar altijd in je zit. Ik hoop positiviteit, creativiteit en een just-do-it mentaliteit aan andere ondernemers door te kunnen geven. Door open-minded naar normale dingen te kijken kan je op de beste ideeën komen. Zo ben ik een drijvende houten zonnebril gaan verkopen toen ik op een zomerse dag mijn bril van de boden moest vissen.

Als secretaris ben ik de schakel tussen de leden en bestuur. Je kan me mailen voor vragen over verenigingszaken, maar ook als je een leuke tip hebt voor ons of iets wat we met de leden moeten delen.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres word niet gepubliceerd.Required fields are marked *